Alo? sunt eu Picasso!

M-am pus sa sun la Spitalul Judetean sa imi fac o programare pentru niste analize de rutina. Sincer va spun ca nu am inventat nimic, chiar cred ca am si uitat cateva perle, dar a meritat sa imi amintesc imediat ce s-a intamplat pentru ca merita. Am sunat si mi-a raspuns initial cred ca o asistenta care mi-a povestit ca Doamna Doctor, cum ii tot spunea insistent, nu stie pe unde "umbla" si a zis ca vine inapoi in 5 minute. "dar totusi sunati atunci peste 10 minute sa vorbiti cu ea" continua ea. Am sunat peste un sfert de ora sa fiu sigur....

Eu: -Buna ziua, am sunat la explorari functionale?

Cineva: -Da domle'buna ziua! Ce doriti?

-Am sunat acum 15 minute. As vrea sa fac o programare la Dvs. 

-Ce doriti sa faceti? O pro-gra-mare? Da vorbiti Dom'le mai rar ca nu va inteleg! Stati sa v-o dau pe Doamna Doctor! (incercand sa puna mana la receptor sa nu se auda ce zice in timp ce ii da receptorul Doamnei doctor, ii spune ca "eu nu stiu ce-i cu asta, ca vorbeste asa de repede si eu nimic nu am inteles si eu nici macar nu mi-am baut cafeaua, vrea o programare ceva parca)

Doamna Doctor: -Alo, Doamna Doctor aici, spuneti va rog!

-Bu-na zi-ua, as do-ri sa fac o pro-gra-mare as-tazi la Dvs.

-Buna ziua, pai da nu se mai poate face programare astazi.
Dar cand astazi? Daca vii acuma te iau, unde esti? Esti aici in fata? Hai intra!

-Unde in fata Doamna, ca nici nu stiu unde este sectia asta, nu sunt in fata.

-Pai unde esti? Cand ajungi?

-Pai nu sunt acolo, sunt in piata 700, dar nu vreau acum, vreau mai pe dupa-masa.

-Pai nu mai pot azi, acum daca vrei sa vii.

-Eu dupa 2 vreau (era ora 10).

-Pai de ce dupa 2? Ce faci pana atunci?

-Pai am programare in alta parte doamna, aici in 700.

-Ahh de aia nu imi vii acum? Pai dupa 2 nu mai e nimeni aici, ce sa faci la 2 matale singur aici?

-Pai nu mai vin dupa 2 daca nu mai e nimeni Doamna.

-Pai hai luni atunci, imi esti aici la ora 8? Primul?

-Dar mai aveti multe programari de dimineata? Mie imi convine, chiar foarte mult.

-Nu mai am programari dar suna bine asa, "sa fii primul aici!" Pai bine atunci si ce analize vrei sa iti faci?

-Pai aici e o problema Doamna, ca nu stiu ce analize sunt, ca nu inteleg scrisul de pe trimiterea de la Doamna Doctor.

-Cum nu domle? Pai si la ce mai vii aici daca nu stii ce analize vrei? Dar esti sigur ca ai sunat unde trebuie?

-Pai ma gandeam ca putem descifra la fata locului ce scrie ca eu nu pot si credeti-ma ca am incercat si am putut descifra doar numarul de telefon si sectia.

-Pai dom'le eu de unde sa stiu ce analize vrei sa iti fac? Uite ca am aici.. una, doua, trei, patru, cinci, sase (citind probabil de pe un panou), sapte, opt, noua, zece. Zece domle, zece analize pot sa iti fac, eu de unde sa stiu ce vrei matale? Ce ai? Ti-o fost rau? De ce iti trebe analize?

-Pai nu inteleg ce scrie pe trimitere ca v-as zice, nici numele nu mi-l inteleg. Da, mi-a fost rau si la Dvs m-a trimis doctorita.

-Ah stiu ce iti trebuie, pai hai citeste ce crezi ca scrie acolo sa vedem..

-Pai la prima vedere scrie rej en 6, dar poate sa fie si pej em G, sau beg eii C, sau Dog EM 6.. nu stiu seamana cu ceva?

-Nah bine, lasa ca vezi aici, da seamana cu ceva, lasa ca stiu eu. Nah imi vii matale aici la 8 si platesti la casierie. Ca stii ca trebuie platit. Si daca nu stii, tot trebuie platit. 20 de franci te costa.

-Pai nu stiam, dar acum stiu. Ce franci Doamna? Elvetieni, francezi, sa stiu sa am marunt la mine, sa stiu cursul zilei...

-Elvetieni dom'le, i-auzi la el, ce fel de franci.. nah bine, tu adu 20 de lei ca esti in Romania, dar sa ai marunt la tine ca nu costa asa de mult. Sigur esti tanar, ca altfel stiai tu despre ce fel de franci vorbeam..

-Nah m-ati inchis Doamna cu francii astia.. Pai si e deschis la casierie de dimineata?

-E deschis, e cineva de mult acolo, nu-i problema, si daca sunt eu trebuie sa fie cineva si la casierie. Si luni o sa fii si matale de dimineata, asa ca o sa fim mai multi. Na bine hai ca avem treaba, te astept luni

-Multumesc, la revedere..

6 comentarii:

  1. Pe trimitere, medicul respectiv a scris: "Rog EMG." :D P.S.: Astept confirmarea de la tine. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. bineinteles ca o sa confirm... dar o sa o rog pe Doamna Doctor ce o sa o vad maine, sa imi si traduca dar sa imi lase trimiterea sa o pun pe cea care a scris sa imi confirme 100%:)

    RăspundețiȘtergere
  3. da...

    ROG EMG scria..

    e bine citit:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiam eu ca cititul e specialitatea mea! :D Desi, daca ma gandesc bine, as mai avea de exersat cititul... in stele. :D La asta am cam ramas de Caruta... Mare. :( Sau Mica? :-/ Of, iar le-ncurc.:(

    Daca ai lasat-o pe doamna doctor (la care ai fost azi) sa-ti faca analizele - fara sa mai obtii inainte confirmarea 100% de la doamna doctor ce ti-a facut trimiterea -, inseamna ca esti foarte curajos. Daca, Doamne fereste, doamna doctor de azi nu stapanea prea bine arta cititului si-ti facea alte analize??? :D

    RăspundețiȘtergere
  5. am fost foarte curajos pentru ca cea de azi nu a avut niciun fel de ac si nici nu a vrut sa ma maltrateze cu intepaturi in cele mai veninoase locuri ale mele:)

    P.S.: multumesc de urari:) - ma simt ca de ziua mea:))

    RăspundețiȘtergere

Părerea mea personala este.....