Greșeli de printare

Deobicei ca să faci o reclamă și o să printezi trebuie să treacă prin mai multe mâini. Asta zic deobicei, că dacă nu prea îți pasă ce scoți acolo în lume iasă mai mult sau mai puțin amuzantă reclama. Amuzant pentru cei ce o vad in jur, sau poate în loc de amuzant poate să devină enervant.
Așa s-a întamplat la Odorheiul Secuiesc, unde este o populație maghiară de aproape 90%. Acolo, Poliția Locală, deci comunitarii cu nu prea multă autoritate din păcate pentru ei, au inscripționate Daciile din dotare ȘI în maghiară. Adică doar pe o latură, cea dreaptă, este scris în maghiara, în rest în romană.

Acum internetul a înnebunit, cum că totuși suntem în Romania, și de ce e scris în maghiară pe mașinile care reprezintă statul român. Așa și? Cu ce afectează pe cine asta? 

Poate nu știe lumea, dar vă zic eu: tot Odorheiul e plin de plăcuțe bilingve, de la indicații de mers, la instituții publice, la magazine. Cu ce e mai speciala mașina inscripționată? Măcar mașina e românească, și asta nu se poate face bilingvă.

Pe lânga asta, poate e o greșeală ca cele de mai jos și nu a verificat nimeni ce s-a lipit pe mașină și poate a făcut un maghiar asta de capul lui sa poată sa urle in maghiară prin oraș: A fost o farsă!

Poate nici comunitarii nu știau până nu au vazut pe net, ca ei se urcau tot pe partea stângă.







surse foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea mea personala este.....