Mizeria numita biciclete RATT Velo

De la inceput pot spune ca sunt dezamagit de un sistem ce se putea face genial, ca-n Londra - cum imi place mie sa spun, si s-a facut in bataie de joc, tipic romanesc.
Scopul era sa ai bicicleta gratis la dispozitie sa mergi de la o statie la alta, pentru statiile ce nu au legatura directa una cu alta (tramvai - troleibuz).
Bun bun, totu bine, cumparam biciclete, arata totul bine si dam drumul la proiect.
Ce-a iesit?
Ca sa folosesti bicicleta ai nevoie de card ratt. Ca sa ai card ratt trebuie sa mergi la sediu sa iti faci. Nimic anormal.
Ca sa folosesti bicicleta trebuie sa ai "activat special" cardul, care se face la ORICE chiosc ratt, si nu sunt putine in oras. Am mers mai multe zile la rand la chioscul cel mai apropiat, ce facea parte din lista de "ORICE".
Prima zi: -Nu merge softul.
A doua zi: -Nu merge softul.
A treia zi:
-Nu merge softul. Dar puteti merge la statia Piata700 ca la aia sigur merge.
-Dar nu e acelasi ratt? De ce la ei merge si aici nu?
-Nu stiu, aici nu merge, la aia merge.
-Si nu puteati sa imi spuneti cand am mai fost deja aici?
-Pai nu stiu, dar mergeti ca la aia merge.

Am fost, am ajuns, am activat, asta dupa ce m-am luptat cu babele de dupa-masa la coada.

Deja imi faceam planuri.
Statia de biciclete de langa casa e la 4 minute, cea de langa lucru la alte 4 minute, plus inca una tot langa lucru la alte 4 minute in sens invers.
Ce mai? De vis, nu mai car bicicleta pana la etajul 5, nu mai am grija ei cu lant.
Ca sa poti lua bicicleta trebuie sa te loghezi cu un pin din 4 cifre, pe un touchscreen facut din lut lasat la soare si lustruit, asa raspunde la comenzi.
Daca ai norocul sa iti recunoasca bineinteles cardul. Pentru ca nu ti-l recunoaste tot timpul. Sa zicem o data la 5 incercari. Dar sa nu intelegeti ca daca nu merge de 5 ori a 6 oara merge. Nuuuu, daca nu merge, nu merge, atata poate, nici Aresenie Boca nu ti-o mai porneste.
Ecranul e pornit, touch-ul merge, senzorul de citit carduri bipaie, dar nu recunoaste cardul. Punct. Si atunci te duci umilit pe jos inapoi spre casa, ignorand total faptul ca ai pierdut cele 4 minute dus + 4 minute intors catre ceva ce nu e bun.
Atunci cand merge totusi ecranul si poti lua bicicleta trebuie sa o faci in 20 secunde, pentru ca atunci nu mai poti lua deloc nimic, de la nicio statie pentru macar jumatate de ora. Cu toate ca scrie 20 de minute pe ecran avertizarea, traducerea in engleza zice "20 seconds" si asa e, nu credeti romanii.
Atentie doar cand trebuie predata bicicleta, si aveti noroc sa fie locuri libere de parcare in statie, rugati-va la sfintii biciclisti sa va lase sa o predati, pentru ca si asta e loterie. Pur si simplu iar bipaie beat si trebuie mers la alta statie sa o predati. Impreuna cu toate "acatistele" catre conducerea ratt.

sursa foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea mea personala este.....